Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorTrondsen, Torbjørn
dc.date.accessioned2021-12-06T08:42:56Z
dc.date.available2021-12-06T08:42:56Z
dc.date.issued2016-01-14
dc.description.abstractEn ny teknologi for opptining av fisk gjør det mulig å gjenvinne fersk kvalitet dersom fisken er frosset helt fersk. Det muliggjør overføring av oversjøisk transport av laks og ørret fra fly til skip, noe som kan redusere de norske klimagassutslippene med anslagsvis 800.000 tonn.<p> <p>Tineteknologien er EU­patentert av det norskeide tyske selskapet Coolnova UG. Blodferske fiskeprodukter kan nå fryses med miljøvennlig norsk elektrisk kraft rett etter fangst, og så transporteres og lagres frosset. Etter ankomst til markedene verden over tines fisken med Coolnova­metoden og selges med superfersk kvalitet året rundt.<p>en_US
dc.descriptionSource at <a href=https://www.dn.no/>https://www.dn.no/</a>: <a href=https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092>https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092</a>.en_US
dc.identifier.citationTrondsen, T. (2016, 14. januar). Ny teknologi gjør frossenfisken fersk. <i>Dagens Næringsliv</i>. <a href=https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092>https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092. </a>en_US
dc.identifier.cristinIDFRIDAID 1382726
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10037/23264
dc.language.isonoben_US
dc.publisherDagens Næringsliven_US
dc.rights.accessRightsopenAccessen_US
dc.subjectVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Fiskeriteknologi: 924en_US
dc.titleNy teknologi gjør frossenfisken fersken_US
dc.typeChronicleen_US
dc.typeKronikken_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel