dc.contributor.author | Trondsen, Torbjørn | |
dc.date.accessioned | 2021-12-06T08:42:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-06T08:42:56Z | |
dc.date.issued | 2016-01-14 | |
dc.description.abstract | En ny teknologi for opptining av fisk gjør det mulig å gjenvinne fersk kvalitet dersom
fisken er frosset helt fersk. Det muliggjør overføring av oversjøisk transport av laks
og ørret fra fly til skip, noe som kan redusere de norske klimagassutslippene med
anslagsvis 800.000 tonn.<p>
<p>Tineteknologien er EUpatentert av det norskeide tyske selskapet Coolnova UG.
Blodferske fiskeprodukter kan nå fryses med miljøvennlig norsk elektrisk kraft rett
etter fangst, og så transporteres og lagres frosset. Etter ankomst til markedene
verden over tines fisken med Coolnovametoden og selges med superfersk kvalitet
året rundt.<p> | en_US |
dc.description | Source at <a href=https://www.dn.no/>https://www.dn.no/</a>: <a href=https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092>https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092</a>. | en_US |
dc.identifier.citation | Trondsen, T. (2016, 14. januar). Ny teknologi gjør frossenfisken fersk. <i>Dagens Næringsliv</i>. <a href=https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092>https://www.dn.no/debatt/torbjorn-trondsen/ny-teknologi-gjor-frossenfisken-fersk/1-1-5554092. </a> | en_US |
dc.identifier.cristinID | FRIDAID 1382726 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10037/23264 | |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Dagens Næringsliv | en_US |
dc.rights.accessRights | openAccess | en_US |
dc.subject | VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Fiskerifag: 920::Fiskeriteknologi: 924 | en_US |
dc.title | Ny teknologi gjør frossenfisken fersk | en_US |
dc.type | Chronicle | en_US |
dc.type | Kronikk | en_US |