ØKT FOKUS PÅ VERTSKAP HOS SESONGANSATTE - EN NØKKEL TIL FORBEDRET GJESTETILFREDSHET I REISELIVSBEDRIFTEN?
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/33949Dato
2024-05-15Type
Master thesisMastergradsoppgave
Forfatter
Tapio, AnitaSammendrag
Denne masteroppgaven ser på vertskap i reiselivsnæringen og faktorer som kan fremme vertskap blant sesongansatte. Gjennom anvendelse av et teoretisk rammeverk om vertskap, identifiseres fem faktorer som antas å aktivere vertskap blant sesongansatte. Gjennom kvalitative intervjuer ble informantene introdusert for faktorene, slik at deres perspektiver kunne belyse betydningen av faktorene i praksis.
De fem faktorene for å fremme vertskap hos sesongansatte er:
o Bedriften og organisasjonskulturen
o Vertskapsfokusert opplæring
o Rekrutteringsprosess og personlige egenskaper
o Rolleavklaring og emosjonelt arbeid
o Ledelse og kollegastøtte
Funnene bekreftet at de fem faktorene bidrar til å fremme vertskap blant sesongmedarbeidere. Tre nye faktorer eller supplementer til faktorer ble identifisert: «teambygging og det sosiale», «bedriftens verdier og stolthet» og «tilhørighet». Rekrutteringsprosess og ansettelse av sesongmedarbeidere med vertskapelige egenskaper, ble ansett som den viktigste faktoren av informantene. Imidlertid gjennomførte ikke alle reiselivsbedriftene referanseintervjuer. Det kunne gitt dem mer sikkerhet i forhold til valg av personer med rette egenskaper. God opplæring, effektive systemer, håndbøker og rutiner i reiselivsbedriften kan gi overskudd og rom for sesongansatte til å være gjestfrie. Mer fokus på onboarding og kollegastøtte vil også være grunnleggende faktorer for suksess i vertskapsarbeidet. Økt bevissthet blant reiselivsbedrifter om hvilke faktorer som fremmer vertskap hos sesongansatte vil være avgjørende for fremtidig gjestetilfredshet.
Forlag
UiT The Arctic University of NorwayUiT Norges arktiske universitet
Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2024 The Author(s)
Følgende lisensfil er knyttet til denne innførselen: