Fra Italia til Tromsø
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/10037/33980Dato
2024-05-15Type
MastergradsoppgaveMaster thesis
Sammendrag
Fra Italia til Tromsø er en case-studie av pizza restauranten Casa Inferno i Tromsø. Avhandlingen har som formål å identifisere hvilke suksessfaktorer som ligger til grunn for den vellykkede kunnskapsoverføringen. Videre tar studiet tar for seg restauranten og analyserer hvordan kunnskapen har blitt overført fra Italia til Tromsø. Det teoretiske bakteppet for denne casen er translasjonsteorien og vi benytter begrepene dekonteksualisering, oversetterens kompetanse, kontekstualisering og barrierer. Gjennom disse begrepene analyserer vi hvordan kunnskapen er blitt lokalisert, hentet ut og implementert i nye organisatoriske omgivelser.
I analysen har vi identifisert fem fremtredende suksessfaktorer. Den første innebærer at Casa Inferno har ansatt de riktige medarbeiderne for å drive et autentisk italiensk konsept. Den andre omhandler hvordan restauranten har omgjort barrierer til en fremmer. Den tredje er translatørens forståelse av kildekonteksten, og den fjerde er translatørens forståelse av mottakerkonteksten. Den femte og siste suksessfaktoren er evnen til å implementere og anvende kunnskapen. Avhandlingen baserer seg på kvalitativ tilnærming og det er blitt benyttet intervju for datainnsamling. Datamaterialet består av tre informanter som vi anser som hovedoversettere for Casa Inferno.
Forlag
UiT Norges arktiske universitetUiT The Arctic University of Norway
Metadata
Vis full innførselSamlinger
Copyright 2024 The Author(s)
Følgende lisensfil er knyttet til denne innførselen: