Viser treff 2724-2743 av 5087

    • Kundetilpasning av forbruksvarer. Har individuelle budskap holdepunkt i markedskommunikasjon? 

      Hatlevik, Marte Sleire (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2013-11-14)
      Formålet med oppgaven var å undersøke om individuelle budskap har holdepunkt i markedskommunikasjon, med særskilt fokus på standardiserte forbruksvarer. Jeg ønsket å presentere fagkunnskap om hvilke dimensjoner som påvirker konsumentens oppfatning, vurdering og valg på bakgrunn av kundetilpasning. Med dette utgangspunktet presenteres problemstillingen: ”Hvilke dimensjoner ved emballasje kan oppfattes ...
    • Kunnskapens makt. Faktorer som påvirker kunnskapsoverføring og absorberingskapasitet i en klynge 

      Østby, Kirsten Ravna (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2016-06-08)
      Tema for denne studien er kunnskap, noe som er viktig å ha et fokus på da organisasjoner er blitt mer kunnskapsintensive og behovet for å utnytte verdien av kunnskap er økende. Denne studien har den bioteknologiske og FoU-baserte klyngen Biotech North som case. Biotech North opererer i en kunnskapsintensiv bransje, noe som betyr at de er helt avhengig av ny ekstern kunnskap. I den bioteknologiske ...
    • Kunnskapsbaserte tjenester i kommunale sykehjem - idealer og realiteter 

      Nordahl-Pedersen, Hilde; Dreyer Fredriksen, Sven Tore; Kassah, Bente Lilljan Lind; Tingvoll, Wivi-Ann (Journal article; Tidsskriftartikkel; Peer reviewed, 2023)
      Nasjonale myndigheter legger vekt på at tjenestene som utøves i helse- og omsorgstjenesten skal være kunnskapsbaserte.
    • Kunnskapsbehov av betydning for mattrygghet og beskyttelse av miljøet. Oppsummering fra VKMs vitenskapelige uttalelser i perioden 2016 - 2017 

      Alexander, Jan; Andersen, Lene Frost; Asare, Nana Yaa Ohene; Basic, Dean; Elvevoll, Edel Oddny; Grahek-Ogden, Danica; Hemre, Gro Ingunn; Hjeltnes, Brit Kristine; Hofshagen, Merete; Krogdahl, Åshild; Källqvist, Torsten; Rafoss, Trond; Skaar, Ida; Skåre, Janneche Utne; Sorteberg, Hilde-Gunn Opsahl; Steffensen, Inger-Lise; Vandvik, Vigdis; Wasteson, Yngvild; Wendell, Micael (Research report; Forskningsrapport, 2018)
      Målet med denne rapporten er å synliggjøre kunnskapsbehov som er viktige for å sikre trygg mat og beskyttelse av miljøet i årene som kommer, og forbedre den nasjonale kunnskapsbasen. Rapporten er den siste i en serie av rapporter om kunnskapsbehov publisert av Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM, tidligere Vitenskapskomiteen for mattrygghet). Den løfter frem kunnskapsbehov som er identifisert ...
    • Kunnskapsgrunnlag for mulig påvirkning fra oppdrettstorsk og levendelagret torsk på villtorsk 

      Bjørn, Pål Arne; Glover, Kevin Alan; Grefsrud, Ellen Sofie; Espeland, Sigurd Heiberg; Karlsbakk, Egil Erlingsson; Karlsen, Ørjan; van der Meeren, Terje; Moland, Even; Sandlund, Nina; Sæther, Bjørn-Steinar; Sætra, Ingeborg Mathisen; Svåsand, Terje (Research report; Forskningsrapport, 2021-05-26)
      Det er igjen økende interesse for torskeoppdrett, denne gang med en domestisert oppdrettstorsk som vil ha egenskaper som skiller seg fra vill torsk. Det er behov for et oppdatert kunnskapsgrunnlag om risiko for påvirkning på viltlevende torsk, spesielt genetiske og økologiske interaksjoner og lokalisering i forhold til gyte- og oppvekstområder. Denne rapporten som er bestilt av Fiskeridirektoratet ...
    • Kunnskapskartlegging-produksjon av stor laksesmolt 

      Ytrestøyl, Trine; Jenssen, Iris; Wetterwald, Vibeke Emilsen; Striberny, Anja; Alvestad, René; Dam, Rùni; Mortensen, Heidi S.; Johansen, Ellie; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Johansen, Lill-Heidi; Kolarevic, Jelena; Larsen, Jørund S; Sandberg, Merete Gisvold; Nilsen, Tom Ole (Research report; Forskningsrapport, 2023-05-26)
      Basert på forskning og erfaringer kan det gis noen anbefalinger for produksjon av storsmolt med tanke på sentrale produksjonsparametere i den landbaserte fasen av produksjonen. En temperatur på 10-12 °C anbefales for å sikre god vekst i sjøfase og redusere tidlig kjønnsmodning hos hannfisk. Det anbefales ikke å gå bort fra lysstyring for å indusere smoltifisering før det foreligger mer dokumentasjon ...
    • Kunnskapsledelse i hotellbransjen. Hvordan bidrar ulike organisasjonskapabiliteter til kunnskapsdeling? 

      Jakobsen, Ida Kristine (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2014-05-30)
      Tema for denne oppgaven er kunnskapsdeling i en reiselivskontekst. Dette er viktig å forske på fordi litteraturen fremhever en organisasjons kunnskap som den viktigste brikken til konkurransemessig fortrinn. Mange bedrifter og organisasjoner jobber iherdig for å kapitalisere på denne ressursen, noe som innebærer at det utvikles strategier og prosedyrer for kunnskapsdeling. Hvilken strategi som ...
    • Kunnskapsledelse i kunnskapsbedrifter - PwC som eksempel 

      Haldorsen, Ottar (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2007-06-08)
      Oppgaven har jeg valgt å dele inn i tre deler. Problemstillingene er formulert slik: - På hvilken måte rekrutterer PwC sine ansatte, og hvordan er personalutviklingen av de ansatte? - Hvordan lagrer PwC kunnskap i organisasjonen, og på hvilken måte gjøres den tilgjengelig for de ansatte? - Hva gjør PwC for å holde på de ansatte?
    • Kunnskapsoverføring under krevende forhold i internasjonale operasjoner. Hvordan ivaretas kunnskap mellom norske styrker i Irak 

      Solberg, Espen; Solheim, Thorjus (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2019-03-01)
      Oppgaven tar utgangspunkt i en teoretisk fortolkende casestudie med intervjuer fra styrkebidragene i NOR TU og Hærens Våpenskole som er ansvarlig for Hærens erfaringshåndtering. Styrkebidragene i de norske styrkene (NOR TU) løste oppdrag i Irak mellom 2015 og 2018. Teorigrunnlaget i oppgaven er basert på Szulanski (1996) sin fire-stegs modell for kunnskapsoverføringsprosess og Røvik (2007) sitt ...
    • Kunnskapsoversikt om og forebygging av seksuelle overgrep mot barn og unge 

      Clancy, Anne; Kvello, Øyvind; Neverdal, Sissel; Schjelde, Tor J. (Research report; Forskningsrapport, 2015)
      Denne rapporten er utarbeidet på oppdrag av Sortland kommune. Rapporten gir en oversikt over kunnskapsstatus om seksuelle overgrep og hvordan helsefremmende tiltak kan overfor barn og unge bidra til reduksjon i forekomst av dette. Rapporten er delt i tre: <br>Del 1 omhandler området folkehelse <br>Del 2 er en kunnskapsoversikt om seksuelle overgrep <br>Del 3 er en oversikt over forebyggende ...
    • Kunnskapsstatus for bruk av molekylære verktøy i kartlegging og overvåkning av biologisk mangfold i marine miljø 

      Dunshea, Glenn; Martell, Luis; Bakken, Torkild; Budaeva, Nataliya; Ekrem, Torbjørn; Tandberg, Anne Helene S.; Baussant, Thierry; de Boer, Hugo; Hestetun, Jon Thomassen; Hobæk, Anders; Kallioniemi, Eveliina; Larsen, Aud; Markussen, Stine Svalheim; Mauvisseau, Quentin; Ray, Jessica Louise; Yoccoz, Nigel; Willassen, Endre (Research report; Forskningsrapport, 2021-06-02)
      Denne rapporten er bestilt av Miljødirektoratet fra NorBOL (Norwegian Barcode of Life), et nasjonalt nettverk av forskningsinstitusjoner som koordineres av NTNU Vitenskapsmuseet. Universitetsmuseet i Bergen har hatt prosjektledelsen. Rapporten gir en oppsummering av dagens status på DNA-basert metodikk som verktøy i kartlegging og overvåking av biologisk mangfold i det marine miljø. Fokus har vært ...
    • Kunnskapsutvikling i næringsklynger - En case-studie av Arena-klyngen Marine Recycling Cluster 

      Andreassen, Robin Uppheim (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2021-06-01)
      Næringsklynger blir i stadig større grad benyttet som næringspolitiske virkemidler for å bidra til innovasjon og verdiskapning i organisasjoner. En av de viktigste mekanismene bak en vellykket næringsklynge baserer seg på klyngens evne til å gjennomføre vellykket kunnskapsutvikling. Enkelte studier på næringsklynger antyder at det ikke er nok å være koblet sammen i en klynge for at ...
    • Kunnskapsutvikling i organisasjoner : en kvalitativ undersøkelse av kunnskapsutvikling i Varanger Kraft konsernet 

      Iversen, Runar (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2012-06-01)
      Denne oppgaven belyser hvordan organisasjoner utvikler kunnskap internt og gjennom nettverk. Nettverk, kunnskap og kunnskapsutvikling er faktorer som oppfattes særdeles viktige i organisasjoner i nyere tid. Organisasjoner blir i dag stilt over for nye og stadig strengere krav av ulike slag. Disse kravene sammen med raske endringer i form av teknologi, økt konkurranse, økt internasjonalisering og ...
    • Kunsten å balansere. En dagbokstudie av hvordan ansatte ved UiT i Harstad opplever og mestrer balansen mellom jobb og fritid. 

      Klaussen, Sissel (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2018-06-01)
      Den teknologiske utviklingen har gitt oss mulighet til å være tilkoblet jobben hjemmefra og på reise. At vi har lett tilgang gjør også oss lett tilgjengelig. Hvis ansatte er «koblet på» hele tiden, går det ut over tiden de tilbringer med familie og venner. Flere land har innført lover eller restriksjoner som skal sikre at de ansatte har rett til å ha fri fra jobb i fritiden sin. Målet er å redusere ...
    • Kvalitet av ensilasje og ensilasjeprodukter fra restråstoff etter sløying av torsk og laks 

      Guneriussen, Thomas (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2018-11-30)
      Nesten halvparten (314 000 tonn) av restråstoff i norsk fiskeri- og havbruksnæring ble i 2016 konservert med ensilering. Dette er en enkel, veletablert og lønnsom teknologi. Fra ensilasjen kan det utvinnes proteinhydrolysat og olje som kan brukes i fôr til gris, kylling og oppdrettsfisk. Slik utnyttelse av restråstoff bidrar til matproduksjon og er et viktig eksempel på sirkulær bioøkonomi. Forskning ...
    • Kvalitet av olje framstilt ved ensilering av lakseslo 

      Swan, Karoline (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2007-06-15)
      I forbindelse med økt produksjon og foredling av atlantisk laks (Salmo salar L.) øker også mengden biprodukter og avskjær. I 2005 ble cirka 114 000 tonn biprodukter fra laks og ørret (Oncorhynchus mykiss) ensilert. Fett utgjør i underkant av 20 % og vil utgjøre omtrent 22 000 tonn olje. Rundt halvparten av dette prosesseres av Hordafor AS. Fiskeoljer har et naturlig innhold av langkjedede flerumettede ...
    • Kvalitet av vedlikeholdsfôret levendelagret torsk sultet i opptil 12 uker 

      Thomsen, Nicklaes Damkær (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2017-05-15)
      For Norge og det norske folk har torskefiskeriet alltid vært en viktig næring. Dagens marked «oversvømmes» av torsk i årets første 4 måneder, og prisene på torsk er relativt lave i denne perioden. Et uttalt mål i Næringa er å kunne produsere ferske torskeprodukter gjennom hele året. Gjennom prøving og feiling har Næringa lært at ved å fange og lagre torsk levende i merder vil sesongen kunne forlenges. ...
    • "Kvalitet betyr å gjøre det riktige når ingen ser på". En kvantitativ undersøkelse av regnskapskvalitet i årsregnskap utarbeidet med og uten ekstern hjelp 

      Hansen, Marianne Lindstrøm (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2017-06-01)
      Tittelen på masteroppgaven er et sitat fra Henry Ford, og beskriver på mange måter essensen av temaet i denne masteroppgaven. I 2011 ble revisjonsplikten for små aksjeselskap opphevet, gitt at selskapene oppfyller tre kumulative vilkår. Dermed kan disse selskapene utarbeide og levere årsregnskap uten bruk av ekstern hjelp i regnskapsavleggelsen. Da er det opp til regnskapsprodusentene i selskapene ...
    • Kvalitet og effektivitet i norsk helsevesen : En ikke-parametrisk og statistisk totrinnsanalyse av somatisk spesialisthelsetjeneste 

      Martinussen, Johannes; Reinholtsen, Ingar (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2013-05-31)
      Denne oppgaven undersøker forholdet mellom prosesskvaliteten og effektiviteten innen somatisk spesialisthelsetjeneste. Undersøkelsen er gjort på 19 sammenliknbare, norske helseforetak for perioden 2008 til 2011. Studien er lagt opp som en totrinnsanalyse. I første trinn beregnes prosesskvaliteten, kostnadseffektiviteten og den tekniske effektiviteten for helseforetakene. Dette gjøres for hvert ...
    • Kvalitet og holdbarhet av torskefilet – påvirkningen av ulik temperatur ved «ilandføring» 

      Ingebrigtsen, Tomas André (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2021-05-17)
      Sjømatnæringen i Norge er viktig for både norsk økonomi og grunnlaget for bosetning langs den lange kysten vår. I dagens samfunn kastes rundt en fjerdedel av all mat som produseres som følge av mikrobiell aktivitet. Fisk er et lett bedervelig råstoff, og derfor er det viktig å finne metoder for å oppnå best mulig holdbarhet. Brudd på kjølelinjen ved produksjon av ferske fiskeprodukter og lagring ved ...